Tane tane yapılmış lezzetli bir pirinç pilavı, en güzel et yemeklerinin, kur fasulyenin, nohuttun eşlik edenidir. Yanında pirinç pilavı olmadan ne kadar da eksik kalır yemekler öyle değil mi?
En güzel sade pilav tarifi ile yemeklerinize keyif katmaya ne dersiniz?
Pilav nasıl yapılır püf noktaları ile paylaşmak isteriz;
· 2,5 yemek kaşığı tereyağı
· 2 su bardağı Yayla Klasik Pilavlık Yerli Pirinç
· 3 su bardağı sıcak su yada tavuk suyu
· Tuz
Daha önceden pirinçleri 1 saat kadar suda bekletilen pirinçleri, nişastası gidine kadar yani yıkama suyu artık beyaz akmayana kadar yıkanır. Tencereye tereyağını koyup eritin, yıkadığımız pirinçleri eriyen tereyağında kavuralım. Burada önemli olan pirinçleri ne az nede çok gerektiği kadar kavurmaktır. Pirinçlerin yeteri kadar kavrulduğunu pirinçlerin birbirine yapışıp toplandığını gördüğümüzde anlayabiliriz. Bu aşamada sıcak su eklemeye hazırdır. Tartışmalı bir konu da pirinç pilavı ile ilgili olarak su oranıdır. Kimi tariflerde 1’e 1,5 oranı verilirken bazı tariflerde 1’e 2 oranı yani bir bardak pirince 2 bardak sıcak su olarak verilir. Burada belirtmek gerekir ki, ikisi de doğrudur. Su miktarı pirincin cinsine göre farklılık gösterir. Bazı pirinç cinsleri daha çok su emerken bazıları daha az emer. Bu yüzden önce 1’e 1,5 oranında yani bizim tarifimizdeki gibi 2 su bardağı pirince 3 su bardağı sıcak su ekleyip, suyunu çekmeye yakın eğer pirinçlerin diri olduğunu hissederseniz biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz. Bu aşamada unutmamak gereken diğer bir noktada pirinçler birazda dinlenmeye bıraktığımızda pişecektir. Fazla su eklemek lapa olmasına sebep olabilir.
Yayla Klasik Pilavlık Yerli Pirinç uygun pirinç kg fiyatı ile lezzetli pilavlar yapmanız için Marketpaketi.com’da sizlerle, afiyet olsun!