Renk: Berrak
Tadım Notları: Zencefil köklerinin güçlü, keskin burnu, pişmemiş zencefil kökü aroması.
Uygulama: Çaylar, kokteyller, meyve kokteylleri.
Kurutulmuş, toz haline getirilmiş zencefil, iki bin yıl önce Roma döneminde Hindistan'dan Avrupa'ya ihraç edildi. Adı, şekli bir boynuzu andıran zencefil köküne atıfta bulunan, gövdesi boynuz gibi olan anlamına gelen Sanskritçe stringa vera kelimesinden türemiştir.
Ortaçağ Avrupa'sında zencefil o kadar çok tüketildi ki, Cennet Bahçesi'nden geldiği sanılıyordu. Baharatlı nitelikleri nedeniyle zencefil tüketildiğinde sıcaklık hissi verir.
Zencefilli kurabiyelerden Asya yemeklerine, ilk ve en iyi bilinen alkolsüz içeceklerden biri olan zencefilli gazoza kadar zencefilin birçok kullanım alanı vardır. Aromatik MONIN Ginger, aromalı içeceklerinizden herhangi birine farklı, egzotik bir tat verecektir.