Sağlıklı, besin değeri yüksek ve aynı zamanda kalorisi düşük, tok tutan besin tüketmek isteyen herkesin vazgeçilmezdir, yulaf. Düzenli olarak tüketilmesinde bir çok faydası bulunan bir besindir, yulaf.
Peki düzenli olarak tüketilmesi faydalı olan yulaf nedir? Yulaf buğdaygiller familyasından, antioksidan, vitamin, mineral ve lif açısından zengin olan bir tahıldır. Yulaf ezmesi, yulaf kepeği, yulaf unu gibi tüketim çeşitleri bulunur. Tüm bu çeşitlerin temel kaynağı yulaf tahılıdır ve farklı çeşitlerde tüketicilere sunulabilir.
Yulaf ezmesi faydaları açısından düşünüldüğünde oldukça zengindir. Yulafın faydaları arasında, kötü kolestrolü düşürmesi ve kalp hastalıklarını önlemesi, lifli olması sayesinde sindirime olan faydası, içerdiği beta-glucan sayesinde insilün direncini ve kan şekerini düşürmesi sayılabilir. Bunlara ek olarak, yulaf tokluk hissi yaratarak fazla yemek tüketme isteğinin önüne geçerek kilo vermeyi hızlandırır.
Yulaf ezmesi nasıl yenir diye merak ediyorsanız eğer sizin için sunacağımız alternatiflere göz atmanızı tavsiye ederiz.
Sadece yoğurda katarak bile tüketebileceğiniz yulafı, aşağıda vereceğimiz farklı şekillerde de kolayca tüketebilirsiniz.
Yulaf Lapası
6 Yemek Kaşığı Eti Lifalif
2 subardağı süt (400 ml süt)
Muz veya dilediğiniz taze meyveler
Bir tencereye sütü ve Eti Lifalif’I ekleyip karıştırarak, yulaflar sütü çekene kadar kısık ateşte pişirin. Dilerseniz tarçın veya vanilya özütü de ilave edebilirsiniz bu aşamada. Ocaktan alıp üzerine muz dilimlerini veya dilediğiniz meyveyi ekleyip sıcak şekilde tüketin.
Sağlıklı Eti Lifalifli Kurabiye
100 gr Eti Lifalif ,
1 yumurta,
1 çay kaşığı toz tarçın,
90 gr tam buğday unu,
30 gr hindistan cevizi yağı (tereyağı da kullanılabilir)
1 çay kaşığı ucu ile tuz,
Kabartma tozu,
Vanilya özütü
2 yemek kaşığı esmer şeker
Hindistan cevizi yağı, yumurta ve vanilya özütünü ayrı bir kapta diğer tüm malzemeleri ayrı bir kapta karıştırın. Yulaflı ve unlu karışıma sıvı karışımı ekleyin ve 30 dakika beklemeye bırakın. Bekleyen karışımı yuvarlak kurabiye şekiller vererek pişirme kağıdı yerleştirilmiş tepsi üzerine dizin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirmek yeterli olacaktır.
Sizde Eti LifaLif ile kalorisi düşük, besin değeri yüksek, lezzetli ve keyifli bir yaşama adım atın, afiyet olsun!